Vandaag...dag van de leerkracht...

De ouderraad verraste ieder met een leuke attentie.
Fijn en hartverwarmend...

Daarvoor een oprechte dankjewel!

Meer lezen

Hoeraaa !
Na een intensieve week heffen wij vandaag het glaasje. Van de inspectie kreeg onze Ervaringsgerichte schoolvisie een dikke pluim, iets waar we met heel het team elke dag naar blijven streven. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen. Daarom een dikke dankjewel aan alle medewerkers, ouders, leerlingen en sympathisanten om er samen met ons voor te gaan! Schooljaar 2018-2019 is alvast SUPER gestart!

Meer lezen

Wie meer wil weten over ons magisch experiment kijkt vanavond best naar TV OOST en houdt de kranten in de gaten... SPANNEND!!!

Dankzij de Vlajo talentenstage mochten de kinderen van groep 6 vandaag een voormiddagje meedraaien in Albert Heijn Sint-Niklaas. De kassa, bakkerij, groenten en fruit, beenhouwerij, het onthaal, de rekken vullen, maar ook de job van teamleider en winkelmanager,... hebben geen geheimen meer voor onze laatstejaars. Een enorm leerrijke ervaring die nog heel lang zal blijven nazinderen.

Meer lezen

E.G.O. weten

Via projectwerk verwerven kinderen kennis op een actieve wijze. De leerlingen bepalen mee de onderwerpen, gaan op stap, onderzoeken, verkennen de wereld en verwerken de informatie op een creatieve wijze. De leerkracht is hier niet de “overbrenger van informatie”, maar “begeleider van een ontdekkingstocht”.

De kinderen van projectgroep 1-2, 3-4 en 5-6 gaan tweejaarlijks op openluchtklas. Voor groep 1-2 zijn het ‘kasteeldagen’, voor 3-4 wordt het zeeklas en groep 5-6 verkiezen een bosklas.
Alle groepen koppelen leerinhouden aan levensechte ervaringen, bezoeken…

Omdat omgaan met de wereld veel meer is dan het leren van feiten, krijgt ook het filosoferen met kinderen een plaats op ons weekrooster.