Vandaag is het de dag van de leerkracht. Gisteren werden onze juffen en meesters al gevierd op school! De ouderraad zorgde voor een heerlijk ontbijt terwijl zij toezicht hielden op de speelplaats. Ondertussen schreven kinderen en ouders lieve uitspraken op de speelplaats met stoepkrijt.
Een dikke dankjewel vanwege alle leerkrachten en meneer directeur. Wat een leuk initiatief!

Meer lezen

Stem op je favoriete eerste klas en
win 4x een klasuitstap naar de Efteling

Beste,

Vandaag zit de gratis bewaarbijlage ‘Eerste Klasje 2017’ bij je krant. Een hele hoop eerste leerjaren uit je regio schitteren in deze unieke bijlage.

Alle klasfoto's zijn ook te bekijken in ons online album.

Stuur deze mail door naar zoveel mogelijk ouders en laat hen stemmen op jullie klas(jes). De 4 klasjes met de meeste stemmen winnen een klasuitstap naar de wondere wereld van de Efteling. Mét middagmaal en busvervoer.
We delen het aantal stemmen door het aantal kindjes in de klas. Zo maken kleine klasjes een even grote kans om te winnen.

http://www.gva.be/eersteklasje?adh_i=Stemmen kan t.e.m. 10 oktober 2017. De winnaars worden telefonisch gecontacteerd.

Succes!

Gazet van Antwerpen
03/210 05 52
U ontvangt deze mail in het kader van de bijlage Eerste Klasje 2017 van Gazet van Antwerpen.
Privacy | © Mediahuis 2017

Meer lezen

Nu vrijdag is het STRAPDAG! Strappen jullie mee??

Meer lezen

Deze morgen voerde de ouderraad van de school een sensibiliseringsactie. We willen voor de veiligheid ouders die met de auto naar de school komen erop wijzen dat de 'kus en rij'-zone enkel dient om kinderen te laten uit- of instappen... en niet om een langere tijd te parkeren.

Parkeren op de oversteekplaats of direct in de nabijheid van de schoolpoort is ook uit den boze.

Kort parkeren (15 minuten) kan je gratis op de Colruytparking. Blijf je er langer staan, dan moet je enkele aankopen in de winkel doen zodat je parkeerrecht voor een langere tijd geldig blijft.

Parkeer je in één van de omliggende straten? Doe het regelmentair en zet steeds een parkeerschijf.

Meer lezen

Het was vandaag duidelijk de dag van de sportclub! Kijk maar hoeveel jonge sportievelingen er bij ons op school zitten...

Meer lezen

Morgen is het dag van de sportclub. De kinderen mogen in de outfit van hun sportclub naar school komen.

Meer lezen

Prachtige regenboog vlak boven onze school vanmorgen. Met dank aan juf Jolien voor de mooie foto...

Meer lezen

Luister vandaag 7 september 2017 om 16u45 naar de uitzending op MNM. Kristof de Lange, architect van onze vernieuwde speelplaats wordt er telefonisch geïnterviewd over deze metamorfose...

E.G.O. voelen

Eerst en vooral zorgen we ervoor dat er een goede sfeer heerst op school. De relatie tussen de kinderen onderling en tussen kinderen en leerkrachten is belangrijk. “Zich goed voelen” is de basis van alle leren.

Ouders van kleuters wandelen mee de klas binnen. Het “inloopkwartiertje” werkt als een sas tussen thuis en klas. Mee de jas aan de kapstok hangen, de koek in het mandje leggen,… ouders worden echt(e) partners op school. In de lagere school is er een “uitloopkwartiertje” (zie verder).

In de kring leren kinderen hun mening, ideeën, gevoelens verwoorden, en leren ze ook kritisch, waarderend,… luisteren naar de anderen. De leeuw (Axenroos) leidt het gesprek in goede banen. De kring kan gewoon een contactmoment zijn, maar er wordt ook gepland of geëvalueerd. Soms houden we een bezinningskring en geregeld wordt er ook echt gefilosofeerd.

Tijdens het forum komen verschillende leerlingengroepen (of de hele schoolgemeenschap, dus ook ouders !) samen om gedachten, ervaringen,… uit te wisselen. Dit kan een weekopening of –sluiting zijn. Soms praktisch, dan weer feestelijk.

Inspraak is in De Fontein geen hol begrip. Elke klas beschikt over een muurkrant waarop leerlingen noteren wat ze (niet) goed vinden op school of in de klas. Ze kunnen ook voorstellen formuleren. Daarnaast komt de leerlingenraad maandelijks samen. Op die manier groeiden bijvoorbeeld de “spelregels” voor de speelplaats.