E.G.O. doen

De hele organisatie van de school en de klassen is erop gericht om de kinderen uit te nodigen (aan te zetten) tot creatieve actie.

Het begint al met de uitnodigende speelplaats. In het tuinhuis met spelmateriaal vinden de leerlingen springtouwen, ballen, hoepels, springstokken, blokken, … maar ook doeken om zelf kampen te bouwen. Zij staan ook mee in voor het keurig opbergen van de spullen. Tijdens de middagpauze steken enkele leerlingen een handje toe bij het onderhouden van het groenten- en bloementuintje. Ook de cavia’s moeten verzorgd worden. Vrijdag is een voetballoze dag, want dan worden immers de steppen en rollerskates meegebracht !
Voor de kleuter is het motto: vrijdag = fietsdag !

In De Fontein is er maandelijks minstens 1 culturele activiteit gepland: bezoek aan een museum, het theater, een tentoonstelling met workshop,… Dikwijls wordt deze uitstap de instap van een project. Maar waarom zou je niet gewoon kunnen genieten van een leuk stuk muziektheater, of een toffe tentoonstelling ? Ook ouders krijgen de kans om hieraan deel te nemen.

Jammer genoeg kunnen we deze activiteiten meestal niet gratis aanbieden. Toch gaan we steeds op zoek naar de goedkoopste oplossing. We hopen bovendien dat ouders die voor een ervaringsgericht leren kiezen, inzien dat de extra financiële inspanning die gevraagd wordt, een grote meerwaarde betekent voor het gehele opvoedingsproces van hun kind(eren).

Tijdens een forum kiezen de leerlingen ook aan welk atelier ze deze week willen deelnemen. Wordt het muziek, dans, drama, schilderen of een andere vorm van creatieve expressie ? Je kan ook kiezen voor een namiddag techniek: timmeren, zagen, elektrische en natuurkundige proefjes, …